Habó Alex

Többszörös Magyar Biliárd Bajnok

A Magyar válogatott tagja

Eredmények

Budapesten születtem 1972. január 26-án. Versenyszerűen 1992 óta biliárdozom, több mint 25 éve a Magyar biliárd élmezőnyébe tartozom.

Alex Pool School néven 2002-ben indítottam el biliárd iskolámat (APS), amely mára az ország legnagyobb létszámú biliárd iskolája lett. Eddig több mint 90 tanítványom, melyek közül a legfiatalabb 6 éves a legidősebb 84 éves. Jelenleg is több tanítványom játszik a Nemzeti első ligában.

A 2005-2006-os versenyidényben az általam oktatott játékosokból összeállítottam két csapatot, és indítottam őket a Magyar Országos Csapatbajnokságban. Magyar Biliárd Szövetség Pool szakági elnökségébe is beválasztottak, ahol munkámmal a biliárd sport népszerűsítésén dolgoztam. Magyar válogatott tagjaként Európa bajnokságon is részt vettem . Jelenleg is a Magyar válogatott kerettagja vagyok!
2005-ben sikeresen befejeztem a Testnevelési Főiskola által indított sportoktatói tanfolyamot. 2008-ban a Sport1 csatorna által közvetített mérkőzésen játszottam az összetett Magyar bajnoki címért!
A 2007-2008-ban az „Alex Pool School” iskola keretein belül elsőként az országba, két női csapatot is indítottam a Nemzeti bajnokságban.

2008-ban az Európai Biliárdszövetség /EPBF/ biliárd oktatói képzésén sikeres vizsgát tettem, mint Biliárdoktató. Majd Ralph Eckert-nél letettem a PAT2 “Playing Ability Test“ vizsgát.

Már 14 éve felkészítő táborokat szervezek minden korosztálynak. Ezekbe a táborokba rendszeresen más országokból is érkeznek játékosok. A felkészítő tréningeken megtalálható a mentális és gyakorlati oktatás is.
2010-ben a vezetésemmel a Lengyel /Katowice/ junior és diák csapatkupán 2 csapattal indultunk, az első csapat bronz, a második csapat ezüstérmet szerzett!
Majd 2010-ben a hollandiai Európa bajnokságon a diák csapatom az 5 versenyszámból 4 arany és 1 bronz éremmel tért haza, továbbá a csapatunk Európa-bajnok lett! Így az EB legeredményesebb országa lettünk!
2011-től azaz Osztrák Bundesliga 1-ben játszottam Ausztriában magyar légiósként!
Interaktív Trick Shot biliárd-bemutatóimmal rendezvényeken és kiállítások lépek fel.
2019-ben több alkalommal sportkommentátorként is megmérettettem a Sport TV csatornán.
Több nemzetközi biliárd eseményt közvetítettem. /WCOP, Mosconi Cup…/

2021 ben felkért a BSU /Budapesti Sportszövetségek Uniója/, hogy mint biliárd oktatási vezető vegyek részt a biliárd oktató képzésben.  Mint az elméleti és mint a gyakorlati vizsgákat is sikerrel teljesítették a tanítványaim. Így 2021 nyarán plusz 6  oktatóval bővült a hazai biliárd képzés.

Főbb Eredményeim

5x 9-es játék: Országos bajnokság 1.hely
7x 8-as játék: Országos bajnokság 1.hely
4x 10-es játék: Országos bajnokság 1.hely
3×10-es játék: Országos bajnokság 1.hely
2x 10-es játék: Mesterek tornája 1.hely
14/1 játék: 2.hely Országos bajnokság
14/1 Hungarian Masters: 1.hely
10-es játék: Többszörös szenior Magyar Bajnok
8-as játék: Többszörös szenior Magyar Bajnok
9-es játék: Többszörös szenior Magyar Bajnok
Magyar Csapatbajnokság, első liga 4 szeres Magyar bajnok
Csapat Európa kupa: 5.hely /Fulda/
Kelet Európa kupa /Best of the East/ 3.hely
Szenior Európa Bajnokság Csapat 1.hely
Szenior Európa Bajnokság 8-as játék 3.hely
Szenior Európa bajnokság 14/1 játék 3.hely
2021 Szuperkupa 1.hely

Készen állsz biliárdozni?

Kezdjük el!